Forretter, salater og dressinger

Kalvekød med tunsauce fra Piemonte
En af de ældste og mest traditionsrige retter i Piemonte er Vitello tonnato.
Spicy grøntsagssuppe med chorizo
Sindsyg dejlig suppe - den bedste jeg har smagt i lang tid
Fra "lev liver kuren"
Salat med fløde/citrondressing
Uhm.. det smager af sommer
Fra "Lev livet kuren"
Dejlig salatdressing med kant
God dressing til fintsnittet kål eller lidt grovere salater
Marinerede argurkesalat
Dejlig mormor argurkesalat
Chili ketchup
Super god chili ketchup - og så er den nem at lave
Det går også fint med at bruge dine tomater fra fryseren.
Broccoli salat
Tilberedningstid : 30 Minutter
Bare den bedste...
God til kålsalat af fintsnittet kål og gulerødder
Med tomat, ananas, mynte og feta

Hovedretter

Lækker og nem ret.
Coronation chicken
Da Kong Georg V havde sølvjubilæum i 1953 blev det fra kongelig hold publiceret en opskrift på kylling med en majonæs- og currydressing.
Grydestegt kylling med skilt sovs
Som mormor lavede den. Server den sammen med argurkesalat - se under salater
Kartoffelpizza med parmaskinke og rosmarin
Lav din egen pizza - denne syntes jeg bare smager fantastisk
Pizzadej
Det er så let at lave sin egen pizzadej
Spicy grøntsagssuppe med chorizo
Sindsyg dejlig suppe - den bedste jeg har smagt i lang tid
Straccetti pomodorini e rughetta
Oksekød med cherrytomater, rucola og parmesan
Thai oksekødsalat
Tilberedningstid : 30 Minutter

Desserter, kager og brød

Creme brulée
Creme bruléen er nem dessert. Den skal bages i ovnen ved svag varme og afkøle 3 timer.
Herefter skal den flamberes kort inden servering.
Sammenlagt...
Grith tærte
- fra min desværre afdøde veninde Grith. Tærten er utrolig hurtig og let at lave.
Frisk cheescake med limefrugt - den skal i køleskab i mindst 5-6 timer.
Rugknækbrød
Tynde skiver knækbrød
Knækbrød uden mel
Super lækre og nemme knækbrød
Rivercote bread mix - wheat- Rye Bread.
Rosensukker
Gå ud i haven og pluk nogle rosenhoveder - gerne nogle der er meget mørkerøde eller de "blå"
'Annettes' Pæretærte med mazarincreme
Tilberedningstid : 45 Minutter
En luksusudgave af pæretærten med Clara Friis pærer.
Kan serveres med cremefraiche eller flødeskum.
Vaniljesukker
Lav dit egen vaniljesukker - tusinde gange bedre end det man kan købe.

Jul

Hjemmelavet gløgg ekstrakt
Gløgg-ekstrakten kan holde sig i op til 2 uger i køleskab.
Der bliver ca. 1/2 liter gløgg-ekstrakt
Den er alkoholfri og du kan derfor bruges den i mange...
Øl-gløgg
En lidt anderledes gløgg for dem som er træt af rødvin

.

 
Webmoster - Pia Frasson  | pia.fransson@3f.dk